Лидл България осъди информационна агенция ПИК за нанесени неимуществени вреди, последвали от

...
Лидл България осъди информационна агенция ПИК за нанесени неимуществени вреди, последвали от
Коментари Харесай

Лидл-България осъди ПИК заради публикации с неверни твърдения

" Лидл България " осъди осведомителна организация ПИК за нанесени неимуществени вреди, последвали от две онлайн изявления, които съдържат погрешни изказвания.

Софийският областен съд осъжда ПИК да заплати на наранена страна обезщетение от 10 100 лева поради две публикации на медията от 2015 година, в които се твърди, че " Лидл " мами клиентите с подправени промоции.

От комерсиалната верига твърдят, че в първата публикация с потребление на недодялан и провокативен език се показва, че Лидл продължава да лъже " безочливо " клиентите си с промоциите. Статията показва мнението на недоволна потребителка, взето от страницата на магазина във Фейбук. Коментарът е в смисъл, че „ това е една от следващите злоупотреби във веригата, които заблуждават хора с измислени промоции и кресливи реклами, които имат за цел да прилапат българския консуматор и след това да опразнят джоба му до момента в който се усети “.

От Лидл показват пред съда, че втората обява също съдържа непрофесионални и обидни квалификации, вменяващи противоправни дейности и виновност на компанията, които вредят на комерсиалната известност на веригата.

Решението на Софийски областен съд не е обжалвано от ПИК.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР